onsdag 30 juli 2014

Semestertid och rikedom

Två och en halv vecka kvar av semestern. Åker ingenstans, för många djur att ta hand om. Varmt. Magsjuka på andra veckan, gör inte många knop nu. Trött och energilös men vid hyfsat gott mod. Vi har nämligen jobbat lite på det där med rikedom.

Inte pengar och guld - den sortens rikedom är inte särskilt aktuell inom överskådlig framtid. Men en annan sorts rikedom.

Vi har köpt två begagnade cyklar, något vi borde ha gjort för länge sedan. Ni förstår, förstkommande lördag spelar Kraftwerk i Dalhalla, och vi bor 6 kilometer därifrån. Biljetter är inköpta sedan länge, och det kommer bli en fin liten utflykt. 

En annan sak vi köpt är fiskekort för fastboende (årskort, 200 kronor per skalle). Siljans abborrar och öringar ligger pyrt till. Detta är också rikedom.

Sedan så har vi den fantastiska naturen här i Dalarna, och himlen över Siljanstrakterna där molnen verkar frammejslade av det virke drömmar annars skapas av.


Definitivt rikedom.
 

3 kommentarer:

 1. Du har rätt det är rikedom. Jag gjorde en liknade lista. Där stod att jag kan cykla och har en cykel, körkort och bil. Hem och jobb och så klart familj och vänner. Det gäller att inte glömma de sakerna /svxrt40.WordPress.com

  SvaraRadera
 2. Det är viktigt att se allt det positiva och när man ser sig om finns det massor, alltid. Strongt dock att kunna göra det även efter två veckors magsjuka :)

  SvaraRadera
 3. Jag uppskattar Dalarna som bäst när man varit utomlands. Man blir lätt hemmablind men när man kommer tillbaka och ser sjöarna, bergen, älven så inser man hur fint vi bor här. Verkligen kul att ni köpt cyklar och hoppas på att ni får en fin upplevelse i stenbrottet. Tror att konserten, fiske samt en och annan cykeltur kommer ge tillbaka energin.
  När jag skriver det här så ligger jag faktiskt i en sommarstuga vid orsasjön och har druckit lite vin, umgåtts med vänner samt tagit ett kvällsdopp! Livet är inte alls så dumt.

  SvaraRadera

Blogspots kommentarfunktion har visat sig vara lite skakig - om du inte lyckas kommentera med något standardkonto, testa gärna som anonym, eller med e-postadress/webbplats!

(Alla kommentarar granskas innan publicering, kan ta några timmar.)