måndag 28 juli 2014

Apus apus, en liten uppdatering

Det formligen kryllar av tornseglare nu. En av våra duktiga volontärer har hand om 3, och själva har vi för tillfället 4 individer. Alla mår finfint och är duktiga på att äta, så de växer märkbart från dag till dag.

Jag har redan visat några bilder av en av tornseglarna, senast för ungefär 11-12 dagar sedan. Så här ser den ut nu:


Och lite mer i ansiktshöjd:


Det är fortfarande någon vecka till den här lilla krabaten kan släppas, men redan nu kan man se vilken perfekt liten flygande varelse den kommer att bli. På nära håll verkar vuxna tornseglare ha en nära estetisk släktskap med delar av 1920-talets Art Deco...

3 kommentarer:

 1. Det var fantastiskt hur den har ändrat sig under en så kort tid. Förut såg den ut som en alien, nu ser den ut som en fågel.

  SvaraRadera
 2. Oj vad den har växt! Nu ser den lilla krabaten ut som en fågel. Kommer den att vara mindre rädd för människor efter det här eller vad tror du?
  PS min katt har en pingla nu efter tips från dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utmärkt med pingla på katten - det ger fåglarna en fighting chance!

   Nej, tornseglaren kommer inte att vara mindre skygg för människor - det är en av fågelarterna som inte har det minsta präglingsproblematik över huvud taget. De är som perfekta små förprogrammerade flygmaskiner - efter att de släppts flyger de konstant i något år, övervintrar i västra Afrika, och ser sannolikt inte människor på nära håll igen på länge.

   Radera

Blogspots kommentarfunktion har visat sig vara lite skakig - om du inte lyckas kommentera med något standardkonto, testa gärna som anonym, eller med e-postadress/webbplats!

(Alla kommentarar granskas innan publicering, kan ta några timmar.)