onsdag 7 januari 2015

För mycket av det goda är hur bra som helst

Image borrowed from http://englishmajorversustheworld.blogspot.se/

Heltidsjobb plus heltidsstudier är aningen krävande märker jag. För andra gång på två månader ska jag till Visby (absolut trevligt i sig själv, men det är mycket bilkörande, färjeåkande och vandrarhemsfixande som fordras) för att på Campus Gotland delta i olika övningar. Den här gången i anknytning till cell- och mikrobiologi.

Och nästa vecka är det två tentor och en "dugga" som ska genomföras. Mycket att läsa, mycket att ta in. Språket och terminologin börjar sätta sig lite nu, men det är fortfarande ett lätt kaos av polypeptider och fosforylering, hydrofila och hydrofoba makromolekyler och annat skoj - och det är bara på cell- och mikrobiologisidan. I botaniken är det motsvarande mental soppa av anteridier, oogoner, gymnospermier, diploida ditt och haploida datt.

Ord ord ord ord.

Ett gammalt engelskt visdomsord dyker upp i mitt huvud.
"Sticks and stones may break my bones, but words will never hurt me."

Till vilket kan tilläggas:
"After further consideration, I admit they do at times confuse me..."

Lite trött nu, och jag har inte tagit mig tid att ägna mig åt mitt eget skrivande på rätt länge - mina egna ord får sova lite till. Men jisses vad intressant biologin har visat sig vara!

1 kommentar:

  1. Tidsödande men samtidigt givande kombination, heltidsjobb och heltidsstudier. Och sen lite med-djur att rädda och hjälpa däremellan. Du fixar det!

    SvaraRadera

Blogspots kommentarfunktion har visat sig vara lite skakig - om du inte lyckas kommentera med något standardkonto, testa gärna som anonym, eller med e-postadress/webbplats!

(Alla kommentarar granskas innan publicering, kan ta några timmar.)