onsdag 31 december 2014

Mea culpa. Typ.

Bildkälla: Wikimedia

I spektrumet från andebesvärjande kristallterapi med kaballistiska och neo-andliga förtecken till hårdhudad evidenskrävande skeptiker ligger jag rätt nära det senare. Icke-troende, icke-skrockfull, ateistisk humanist.

Samtidigt finns det hos människan ett inherent behov för ritualer, ett behov för att bekräfta sig själv som en del av de naturliga cykler av mörker och ljus, död och födelse, vårsådd och höstfest. Vi blotar - en hälften allvarlig hälften humoristisk hyllning till äldre tider. Offrar lite vin under vintersolståndet.

Vi glömde det i 2013. Sorry. Mitt fel. Se hur 2014 blev: ISIS barbariska framfart i mellanöstern, fascistoida strömningar långt in i riksdagen, flygolyckor, nazistattacker på fredliga demonstrerande, ebola i Afrika, klimatändringsförnekare i Australiens regering och mycket mycket annat.

Mea culpa. Typ.

Vi har inte glömt det i år. Prick 00:02 måndagen 22 december var vi ute och blotade - lite vin gjord av frukt från egen trädgård (an aquired taste, som man säger men rätt gott ändå). Och för säkerhets skuld gjorde vi det igen på kvällen.


Hoppas ni får ett riktigt bra 2015! Helt objektivt så fanns det ju utrymme för förbättringar i 2014...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blogspots kommentarfunktion har visat sig vara lite skakig - om du inte lyckas kommentera med något standardkonto, testa gärna som anonym, eller med e-postadress/webbplats!

(Alla kommentarar granskas innan publicering, kan ta några timmar.)