onsdag 26 november 2014

Och skördetiden fortsätter


Frostnätter sedan några veckor. Stålhård is på bilarnas vindrutor, lite snö kom och gick nu förra helgen. Vi är i slutet av november, första advent kommande söndag.

En liten skogstur lät oss plocka på oss några handfull stelfrusna trattkantareller, och hundarna fick springa av sig lite energi. Hittade även en finfin plastbytta med lock - ingen vits i att den ska ligga där ute i skogen och skräpa ner när den hellre kan bli med oss hem och göra lite nytta. 

Väl hemma har det nu blivit sen eftermiddag, och Emma trotsar mörkret i det frostiga grönsakslandet. Lite saker står där fortfarande. Grönkål till exempel. Och brysselkålen på bilden. Planen är att göra en svamp- och brysselkålpaj. 

Bra plan. 

1 kommentar:

  1. Undrade precis vad i all sin dar ni skördar så här års. Brysselkål såklart, den kan ju stå ute hela vintern och plockas efter hand. Det borde man ha sått i våras. Lite sent nu ...

    SvaraRadera

Blogspots kommentarfunktion har visat sig vara lite skakig - om du inte lyckas kommentera med något standardkonto, testa gärna som anonym, eller med e-postadress/webbplats!

(Alla kommentarar granskas innan publicering, kan ta några timmar.)