onsdag 5 november 2014

Årstidsaktiviteter


Alla årstider har sina egna unika uppgifter. På somrarna ska gräsmattor klippas (eller asfalteras om jag får det som jag vill, vilket jag tyvärr inte får...), på vintrarna ska snöfyllda uppfarter skottas och sandas. Våren fordrar att vinterns nerfallna grenar (samt hundarnas av snö dolda visitkort) städas bort. Hösten kräver att plommon och äpplen tas om hand, bärbuskar sköts om, plantering och sådd görs.

Sedan har vi de årstidsvissa företeelser som bara händer när det krävs, sedan är de klara.

Gissa vad king-size-burken med 5-56 och 17,5-kilossläggan har varit med om idag.

Gissa.

När jag blir riktigt frustrerad kan jag bli lite arg. Jag tappar den lilla kontroll jag har över svenska språket och börjar svära på någon form av svensk-norsk svorskig kompott av fraser och uttryck som kan få fönsterblommorna att vissna och tapeterna att krulla ihop sig på väggarna.

Ni ska få en hint till, och nu tror jag det blir rätt uppenbart vad jag hållit på med under (allt för stora) delar av eftermiddagen.Bilfan.

2 kommentarer:

  1. Dags för årets Fälg Kors. Av allt jämställt vi har här i världen så är detta inte ens i närheten.

    SvaraRadera

Blogspots kommentarfunktion har visat sig vara lite skakig - om du inte lyckas kommentera med något standardkonto, testa gärna som anonym, eller med e-postadress/webbplats!

(Alla kommentarar granskas innan publicering, kan ta några timmar.)