onsdag 1 april 2015

Det rör sig vid vägarna


Visst, det är ljusare nu. Våren är på gång och vi har haft 6-7 plusgrader, kvällarna har blivit längre och tussilagon har börjat titta fram.

Mycket händer i naturen nu - fåglar och djur har överlevt det hårdaste av vintern, bara för att starta på en av de tuffaste perioderna av året: parning och häckning. Och av någon anledning är det många rovfåglar som jagar längsmed vägarna nu, som försöker hitta värdefull mat på de till synes öppna områdena där vi färdas i våra metallburkar.

Kör försiktigt, och om olyckan skulle vara framme: kontakta polisen eller en lokal viltrehabiliterare nära dig. Vi kan hjälpa.

Klicka här för att se KFV riks (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt riksorganisation) lista över medlemmar

Klicka här för att se Naturvårdsverkets lista över godkända rehabiliterare 

Lappugglan på bilden hade ett oblitt möte med något fordon, men har öppnat sitt igenklistrade öga nu.' Till veckan kommer vi ta henne för ögonlysning hos en av våra hjälpsamma veterinärer så att vi kan vara helt säkra på att allt fungerar som det ska innan vi släpper henne. 

Mildare och snällare att hantera än slagugglor brukar vara, men i vår erfarenhet också bräckligare. 

1 kommentar:

Blogspots kommentarfunktion har visat sig vara lite skakig - om du inte lyckas kommentera med något standardkonto, testa gärna som anonym, eller med e-postadress/webbplats!

(Alla kommentarar granskas innan publicering, kan ta några timmar.)